Americká populace má opravdu ráda sladká jídla, a tak není divu, že jsou opravdu vynalézaví ve vymýšlení nejrůznějších dezertů. Spousta z nich se ujala. A nejen to, dokonce doslova dobyly svět! Představme si některé z těch nejznámějších. Můžu Vám také říct, že po přečtení tohoto článku se Vám stoprocentně sbíhat sliny.Americký jablečný koláč.jpg

  • Donuty – Na tomto příkladu jde skvěle vidět, že koblihy jsou oblíbené opravdu všude. Ty americké se od českých ale liší, a to hlavně provedením. Uprostřed koblihy se totiž nahází díra, takže jde vlastně o kroužek. Náplň se může nacházet v koblize, ale nemusí, protože její nepřítomnost naprosto nahradí často velice šílená poleva většinou velice výrazné barvy, toping a zdobení. Zkrátka ve zdobení se nekladou opravdu žádné meze, a proto jsou možná i tak oblíbené u dětí.
  • Cupcake – Tento maličký dortík rozhodně není žádným mladíkem. Jeho historie totiž sahá již do roku 1796! No a vidíte, jaké neuvěřitelné úspěchy stále sklízí. Velice často je tato pochutina zaměňována s muffinem. Hlavním rozdílem je těsto, které je u muffinu připravené z polohrubé mouky, kdežto u cupcaku se jedná o mouku hladkou. Muffiny také většinou neobsahují pořádnou vrstvu krému na svém vrcholu.
  • Cheesecake – Je dnes opravdu oblíbeným dezertem, možná díky jeho jednoduchosti a zároveň skvělé chuti. Na jeho přípravu Vám budou stačit sušenky a máslo na korpus a ingredience na libovolnou krémovou nebo tvarohovou náplň dle vlastní chuti. Pak už nezbývá nic jiného než jej strčit do lednice a počkat, než ztuhne. Tak a máte dezert pro nečekanou návštěvu.
  • Brownie – Pokud jste opravdovým milovníkem sladkého a čokolády, tento dezert je pro Vás přímo stvořený. Můžete se také setkat s názvem chocolate nebo Boston brwnie, každopádně se vždy jedná o jemnou, křupavou ale zároveň křehkou sladkou buchtu, do které se přidávají nejméně dvě tabulky čokolády.

Americká kobliha.jpg

  • Apple Pie – Tento článek by bez jablkového koláče neměl ani smysl. Setkáte se s nám totiž v každém bistru, kavárně nebo cukrárně v této zemi. Nejen ž Vás potěší jeho tradiční většinou mřížkovaný vzhled, ale také výtečná a doslova podzimní chuť.
  • Lívance – S těmi je to stejný případ jako u jablečného koláče – zkrátka je nelze vynechat, vždyť jsou něco jako národní dezert! Těsto, ze kterého se připravují se od našeho moc neliší, zato servírování ano. Dostanete totiž pořádnou kopu hrubých lívanců naskládaných na sobě a ještě teplých, politých rozpuštěným máslem, kopečkem zmrzliny a požehnanou dávkou velice oblíbeného javorového sirupu.

Tak co? Už se Vám sbíhají sliny?